Проблематика відеоблогерів на українських теренах

Почнімо з цікавого, меншовартість. Як ви знаєте, українська молодь (і не лише) поглинає інформацію в більших випадках саме російською: балакають, слухають, читають тощо. Цікаво зазначити, що приміром я, шукаю інформацію в інтернеті російською більше, аніж рідною. Гаразд, наша проблема давно всім зрозуміла.

Хороший приклад: колись давно в далекій галактиці за царя Гороха, пам’ятаю на HighMess‘a говорили український (в контексті мови) itpedia. Що цікаво, мене ж у коментарях під відео дехто, навіть, називав українським вДудьом. І це близькі випадки які я не акцентовано помітив. Чому в Україні мусить бути а-ля Орлеан, проте називатиметься він Великі Геївці, що на Закарпатті.

https://www.youtube.com/watch?v=N6cCgjzG93M

Популярність

На цьому не хочу довго затримуватися. Багато хто скаржиться, що немає популярності, лише два з половиною перегляди добуваю за свій неабиякий талановитий шедевр.

Тут легко, усе залежить із якою ти метою прийшов. Хочеш добру статистику — роби інфопривіди. Цікавим прикладом є (не) славнозвісний канал на ютюбі AlexD20. Його ідея проста, немов ціль камхвор на іміджбордах. Вліпити українську символіку, запастися патріотичними фразами, це насправді непоганий хід конем, бо не кожен зможе виїхати на харизмі чи контенті. А тут, включив комп, включив обс, клацнув кнопку пуск, проте, перед тим повісити прапор та герб України на фоні своєї фізіономії. І ще! На донати якусь патріотичну пісню фіганути.

«Хайпожор» — бездушний, безпринципний експлуататор трендів заради самореклами та в майбутньому її монетизації.

У ютюбі є вкладка «Популярне» ліворуч екрану твого комп’ютера — це якби, дзеркало українців, те що дивляться українці, воно все там. І якщо ти маєш на меті плутократії й більше money, то вітаємо в «популярних»…

Розвиток

Давно не секрет, що на українському ютубі вистрілюють відео лише про «український ютуб». Кожне яке завершується на зразок — «нумо розвиваймо його разом».

Що для вас розвиток? Іншомовне звучання, і вкрасти все під копірку? Чи дати альтернативу, і бути незалежним від відео ворогів?

Чи, можливо, щось вище цього?

Покоління блогерів (або покоління L)

Привіт, Васю! Я бачив, як якийсь Іван та ще й Гай знімає круті відосики. Я також хочу! І почну заробляти на цьому гроші.

Вам знайома ця картина? Деякі люди знайшли роботу, де не треба працювати. Це парадоксально, я згоден. Після хвилі «нових лідерів думок» стало все зрозумілим.

Легкість виконання + прибуток = відеоблогер. Аналогічно можна сказати і про реп, жанр буде на плаву допоки не знайдуть щось ще легше у виконані роботи.

А-а, ви хочете знати чому саме покоління L? Гаразд, відповім. Покоління L — покоління лайна.

Аби якось завершити цей допис, скажу: запитайтеся в себе, чому саме відеоблогерство?

Якщо у висновок ви подумаєте про якийсь розвиток, вибачте, проте, окрім рефлексії нічого не бачу. Вибачте, але ми все проїбали.

Автор: Стілтеж

3.4 7 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Oleksander
Oleksander
11 місяців тому

перше відео недоступне!